HemVästeråsSport & nöjeResorIndustriMotorNäringslivHälsaWebbByggMediaStockholm

Webb

Svensk krytokonst

Kryptokonst är det just nu absolut hetaste i konstvärlden just nu och så klart är även Sverige representerade genom kryptokonstnärer som till exempel Quant och Grimes. För att kortfattat beskriva kryptokonst så är det digitala konstverk i form av bilder och filmer där ägande, försäljning och köp av konstverket sker via blockkedjan. Oftast används Ethereum vid handel med kryptokonst. Ethereum är en öppen digital plattform uppbyggd på blockkedjetekniken.

Kontor och arbetsplatser i Västerås

Utbudet av kontor och arbetsplatser fortsätter att öka i Västerås och det byggs hela tiden nya koncept och lokaler anpassade för både traditionella kontor och de som är anpassade efter den nya delningsekonomin med coworking och liknade upplägg.  Kontorskollektiv är en lokal där människor med olika yrken arbetar tillsammans. Till skillnad från traditionella kontor är de som arbetar där sällan anställda av samma arbetsgivare utan oftast frilansare, nyetablerade företagare, hantverkare, konstnärer, forskare eller andra ensamarbetande.

I Västerås erbjudes coworking på bland annat B26, Plaza, Expectrum och Steam Hotel

Vill du veta mer?

Webbplatsen vetmer.nu är en guide för dig som enkelt villa hitta gratis webbinarier och digitala föreläsningar inom ett stort antal ämnen som till exempel marknadsföring, natur, vandringar, camping och resor.  Webbinarium är ett seminarium, föredrag eller workshop som hålls på webben och där deltagarna kan ställa frågor och diskutera medan evenemanget pågår.

Lär dig genom att lyssna på poddar

Att lyssna på poddar är utmärkt sätt att lära sig mer om det man är intresserad av oavsett vilka intressen man har. Utbudet är stort om man vill lyssna på svenska poddar och enormt om man även kan tänka sig att lyssna på poddar på engelska. Oavsett hur smalt ditt intresse är finns det oftast en eller flera poddar som nördar ner sig totalt i ämnet och bjuder på en massa intressant och gratis information. De flesta poddar utkommer efter ett regelbundet schema vilket gör att du löpande får uppdateringar om det som är aktuellt inom ditt ämne. Utbudet är som sagt enormt så det är ofta bra att prova sig fram till sina favoriter eller leta på olika former av sammanställningar på bra poddar.

Poddtips

 • Bra vinpoddar med inspiration, vintips och kunskap.
 • Svenska poddar om MTB med träningstips, näringslära och inspiration.
 • Poddar om SEO där du kan lära dig mer om sökmotoroptimering och digital marknadsföring.
 •  Svenska poddar om börs och ekonomi där du får inspiration för dina investeringar

Poddappar
De flesta poddar publiceras ut med automatik över ett stort antal poddplattformar så ditt val av poddapp styrs nog mest efter vad du tycker känns bra. Lyssnar du även på musik känns Spotify som ett bra val men om du enbart lyssnar på poddar kan du välja bland till exempel Acast, Soundload, Apple Music, Google Podcast med flera.


Hur får vinet sin färg?

Det enkla svaret är att röda druvor ger röda viner och vita druvor ger vita viner men som med så mycket annat går det att krångla till svaret en hel del. Utöver de röda och vita vinerna har den nygamla varianten med orangea viner på sistone blivit allt populärare. 

Det vanligaste är att de vita druvorna före de röda och att druvorna plockas för hand. Större vingårdar använder dock helt eller delvis maskiner för plockningen. När plockningen av skörden sker varierat väldigt mycket mellan olika regioner och druvor. Dåliga druvor sorteras bort tillsammans med stjälkarna och annat skräp. Vid tillverkning av vita viner tas  skal och kärnor bort men vid tillverkning av orange eller rött vin får skalning vara kvar under jäsningen. Att skalen från de vita druvorna får vara kvar under jäsningen är det som gör  att viner får en orange färg istället för vin. Detta är enligt många historiker det sätt som vin började tillverkats för flera tusen år sedan. Då liksom nu är det vanligt att de orange vinerna lagras på stora lerkrus.

Källor: 


Ny webshop för hundsäkerhet

Hundars säkerhet pratas och skrivs det inte så mycket om men det finns en hel del som man kan göra för att göra sin hunds liv säkrare både från skador och sjukdomar. Det kan vara allt från hunden får i sig rätt kost till att den har rätt försäkringar. Förutom detta finns det även nu en hundshop på nätet som säljer fysiska produkter för hundars säkerhet och hälsa. Bland produkterna finns bland annat halsband med inbyggd belysning och smarta hundtandborstar. Förutom en e-handelsdel finns det på webbplatsen även en hundblogg med artiklar inom det mesta som rör hundar och dess ägare.
Stockholm

Stockholm har länge varit en viktig sjöfarts- och industristad, där exempelvis Stockholms frihamn mellan åren 1919 och 1990 var en stor omslagsplats av allehanda varor på ett tullfritt område. Idag domineras näringslivet starkt av tjänster. Tjänste- och servicesektorn motsvarar omkring 85 procent av alla arbetstillfällen i Stockholm. Många av det svenska näringslivets största företag har sitt huvudkontor förlagt till Stockholmsregionen. Ericsson, Nokia, TeliaSonera och IBM är exempel på stora bolag inom data- och telekommunikationsbranschen i Stockholmsområdet, koncentrerade till främst Kista. Nya mindre företag inom databranschen etableras kontinuerligt.

Stockholm är Sveriges finansiella centrum där de flesta Svenska banker och finansinstitut har sina huvudkontor. De största bankerna, Swedbank, Handelsbanken, Nordea och SEB, liksom Sveriges ledande försäkringsbolag (Folksam, Skandia och TryggHansa), har sina huvudkontor i Stockholm. I Stockholm finns också Sveriges huvudsakliga börs, Stockholmsbörsen. Omkring 45 procent av Sveriges företag med mer än 200 anställda finns i Stockholm. Under de senare åren har turismen spelat en stor roll i stadens ekonomi.

Mälardalen

Mälardalen kallas det relativt tätt befolkade området runt Mälaren, det vill säga sydvästra Uppland, sydöstra Västmanland och norra Södermanland. I regel inkluderas Storstockholm i begreppet. I vissa sammanhang blir även Örebrotrakten och omgivande kommuner kring Hjälmaren inräknade i begreppet. Eftersom några av Uppsalas gamla villaförorter (Graneberg, Vårdsätra m.fl.) ligger vid Mälarviken Ekoln räknas Uppsala ofta in i Mälardalen och ingår till exempel i samarbetet Trafik i Mälardalen.

Städhjälp

Från och med den första januari 2017 har antalet tjänster för rutavdraget utökats. De nya reglerna innebär att reparation och underhåll av vitvaror i hemmet ger rätt till rutavdrag. Rutavdraget gäller även de som bor i hyresrätt förutsatt att hyresgästen själv betalar för reparationen. Tjänster som omfattas är reparation och underhåll av till exempel spis, ugn mikrovågsugn Kyl, frys, diskmaskin tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel Köksfläkt, spiskåpa. Vanlig städhjälp har varit godkänt för RUT-avdrag sedan starten.

Vad är IP-telefoni?

IP-telefoni är överföring av röstsamtal och dylikt via datornätverk baserade på internetprotokollet (IP). Till skillnad från traditionell telefoni sker överföringen uppdelad i datapaket. IP-telefoni kallas ibland webbtelefoni eller bredbandstelefoni. IP-telefoni innebär att du ringer och tar emot dina fasta samtal via ditt bredband, istället för Telias jack i väggen. Har du t.e.x. bara en trådlös telefon eller bordstelefon kopplar du telefonsladden till vår teleadapter, istället för telefonjacket.

Verktyg för packning av produkter

Fromm har ett komplett sortiment inom, stålbandning, plastbandning, sträckfilm och bubbelplast. Allt för att fylla såväl grundläggande som mer krävande behov. De har kunder inom all tillverkande industri såsom trä, stål, bil mm. 
Exempel på kunder

Med egen tillverkning av maskiner och förbrukningsmaterial kan Fromm snabbt möta sina kunders behov.

Christoffers mat

The Nutmeg house är en hemmarestaurang hemma hos Christoffers på Muskotvägen i Västerås. Med hemmarestaurang menas att man gästar huset Christoffer och hans familj bor i och där serveras man en 5-rättersmeny som är hemlig för dig som gäst innan du kommer dit. Utöver de 5 rätterna så serveras snacks till fördrinken och kaffegodis till kaffet.

Bostadsrättsförvaltning

Vi på QuickNet webbyrå i Västerås har nu lanserat en ny webbplats åt MBFonline. Webbplatsen är byggd i wordpress och kodad med en responsiv design för att fungera bra i både datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Förutom layout och produktion av webbplatsen kommer vi även hjälpa företaget med deras digitala marknadsföring i olika kanaler.

MBF, Mälardalens Bostadsrättsförvaltning, är ett företag vars ändamål är att bistå bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare med deras fastighetsförvaltning, ekonomisk förvaltning.

Överlåtelse av bostadsrätt
Vid överlåtelse av bostadsrätt genom köp skall ett avtal upprättas skriftligen och skrivas under av "säljaren" och "köparen", dvs. tidigare resp. senare innehavare. För att en överlåtelse skall vara giltig måste köparen beviljas medlemskap i föreningen, undantaget är exekutiv försäljning och tvångsförsäljning. Styrelsen har rätt att neka en köpare medlemskap i föreningen, men beslutet kan överprövas i Hyresnämnden. Den vanligaste orsaken till att medlemskap nekas är för låg inkomst eller betalningsanmärkningar, men även andra skäl kan åberopas. Medlemskap kan dock ej nekas på grund av för låg inkomst. Vad för villkor som får finnas i stadgarna som förutsättning för inträde i föreningen är numera reglerat i bostadsrättslagen.[11] Vanligt är också att juridiska personer nekas medlemskap, då juridiska personer som medlemmar kan leda till att föreningen blir en oäkta bostadsrättsförening.
Källa: Wikipedia

Vad menas med produktmedia?

Order produktmedia dyker upp allt oftare men vad menas egentligen med produktmedia? Jo begreppet produktmedia används om egentligen alla saker som har märkts med en logotyp eller annat som förknippas med ett företag. Det kan vara allt från isskrapor och fiskedrag till mössor och jackor. Som all annan marknadsföring så är syftet att skapa synlighet för varumärket och få det att förknippas med positiva sammanhang.

En annan del inom produktmedia är presentreklam som till exempel reklamgåvor och giveaways märkta med företagets logotyp.


Peer to peer lån

Peer to peer lån är ett samlingsbegrepp för fenomenet kring handelsplatser på Internet som tillåter låntagare att ansöka om lån som investerare sedan finansierar med sina insatta pengar. Fram till avregleringen av den svenska bankmarknaden 1986 fungerade de svenska bankerna ofta som kreditförmedlare. När en bank pga begränsningsregler inte fick låna ut mer pengar hjälpte man i stället kunder med lånebehov att hitta andra kunder som hade pengar att låna ut. Banken kunde även ställa ut en garanti till långivaren. En vanlig beteckning på sådana lån var "notariatlån". För detta tog banken ut en förmedlingsprovision och i förekommande fall garantiprovision. Denna verksamhet upphörde i stort när kreditrestriktionerna togs bort.

Källa: FI och Wikipedia
Kupongkoder och kampanjkoder

Kupongkod, värdekod, kampanjkod,  bonuskod och likannde är flitigt  använda  begrepp i samband med e-handel då det i de flesta e-handelssystem finns stöd för detta. Koderna ger kunderna tillgång till rabatterade erbjudanden i den aktuella  nätbutiker. Många söker också efter kampanjkoder i samband med att de ska köpa på nätet och som ett led i detta har det skapats ett stort antal hemsidor som enbart presenterar aktuella kampanjkoder. Eller mer korrekt så ger webbplatserna en bild av att presentera aktuella koder men i många fall är det enbart ett sätt att locka in trafik på webbplatsen. 

Läs mer om kampanjkoder

Galleri C i Västerås

I år är 4:e året som Västerås minsta galleri sommaröppet.  Passa på att se och investera i lokalt producerad konst! Varje konstnär hänger i en vecka och finns i de flesta fall på plats under dagarna. Vernissage måndagar kl 18. Viskvällarna fortsätter på onsdagar och årets program känns riktigt, riktigt bra. Galleri C går in på sitt 4:e år med vernissage varje måndagkväll kl 18 och på torsdagarna är det veteranbilsträffar hela sommaren.

Maj
Juni
 • 6. Björn Carlsson
 • 13. Birgitta Wiklund & Birgitta Gårdensjö
 • 27. Kristina Edholm KH & Sari Perätalo
Juli
 • 4. Ewa-Marie Arngrip
 • 11. Karina Stenman
 • 18. Kim Galin
 • 25. Kicki Pettersson
Augusti

 • 1. Marie Stackbom Andersson
 • 8. Marie Långhans
 • 15. Mats Stackbom
 • 22. Maria Löfwendahl
 • 29. Anna Von Platten

Om hårtransplantationer

Hårtransplantation innebär att hår transplanteras från ett ställe på huvudet till ett annat. Moderna hårtransplantationsmetoder kan återställa förlorat hår och ersätta eller forma om hårfästet med eget naturligt, växande hår, och behöver inte mer omvårdnad än vanlig tvätt och klippning. Transplantation kan idag göras så bra att det är mycket svårt att se att det rör sig om transplantat.

Hårtransplantation innebär att man avlägsnar hud med permanent hårväxt från t ex bakhuvudet. De små transplantaten placeras sedan på det tunnhåriga området på huvudet varsamt så att befintliga hårsäckar inte skadas. En del kliniker delar upp vävnaden i hårsäcksgrupper (1–4 hårsäckar) och större hårsäcksgrupper (3–6 hårsäckar) med hjälp av mikroskop medan andra kliniker inte gör den skillnaden utan sorterar hårsäckarna beroende på hår många hårstrån den har.

De flesta svenska kliniker för hårtransplantationer arbetar fortfarande med en metod som kallas för STRIP där en ca 22 cm lång hudremsa avlägsnas från baksidan av huvudet från öra till öra med hjälp av en skalpell varpå huden sedan sys ihop. Ilter Clinic varken använder eller rekommenderar den metoden. De Ilter arbetar  uteslutande med mikrokirurgi och minimala ingrepp via FUE Ilter Metoden som är en avancerad hårtransplantation som utförs helt utan skalpell och stygn. Hårsäckarna avlägsnas en och en från en givaryta med hjälp av knappt millimeterstora mikrokirurgiska instrument.

Prova Tequila i Stockholm


Tequila är en destillerad spritdryck från Mexiko och den görs främst runt staden Tequila som ligger i den mexikanska delstaten Jalisco. Tequila görs på tequilaagave (Agave tequiliana) som är en art inom agavesläktet och familjen agaveväxter. Agaveväxter är avlägset besläktade med liljeväxterna och andra enhjärtbladiga växter, och har inget att göra med kaktusar, vilket många tror. För att det skall kunna kallas Tequila skall spriten ha en alkoholstyrka mellan 35 och 55 %. Oftast hittar man tequila med 38-40%. Högre alkoholhalter är sällsynta.

Vill du under ordnade former prova Tequila i Stockholm så läs mer på länken. Under provningen kommer de att gå igenom den mytomspunna historien bakom Tequilans uppkomst och spridning, berätta hur du bäst kombinerar Tequila med mat och visa prov på detta i en elegant komponerad avsmakningsmeny.

PHP-Utvecklare i Västerås

Vi på QuickNet i Västerås söker en PHP-utvecklare till vår webbyrå som levererar tjänster inom bland annat internetmarknadsföring och e-handel. På webbyrån jobbar ett team av säljare, formgivare och systemutvecklare. Arbetsuppgifterna består till huvudsak av programmering inom vår e-handelsplattform SellBase samt funktioner till WordPress. Tjänsten innebär även till viss del arbetsmoment för felsökning och konfigurering av berörda webbservrar med Debian som operativsystem.

Ny sportbar i Västerås

Med tanke på hur lång tid bygget av nya o'leareys i Västerås tagit så känns det som ett seriöst försök att att upp kampen om Västerås sportintresserade med fram för allt Allstar, Pitchers och World of beer. Den stora frågan är ju dock om det inte är risk för överetablering och att någon kommer få det svårt att gå runt. Mitt tips i så fall är World of beer.

Fotboll i London

Att se en fotbollsmatch i England är ett minne för livet vare sig om det är ditt favoritlag som spelar eller om du besöker en arena som neutral åskådare. Hos oss kan du antingen boka enbart fotbollsbiljetten eller en fotbollsresa innehållande biljett och hotell. Ska du besöka London hjälper vi även gärna till med biljetter till stadens enorma utbud av konserter, musikaler, shower och idrottsevenemang.

London Tickets har nu startat försäljningen av biljetter och fotbollsresor till London. Priserna är klara för Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, West Ham, QPR, Liverpool och Manchester United så där kan du redan nu gå in och boka både enskilda biljetter eller en fotbollsresa med biljett plus hotell. 

Björn Hellgren

Vi på webbyrån har lanserat en ny webbplats till Västeråsaren och golfproffset Björn Hellgren. Webbplatsen är gjord i wordpress med en responsiv design så att den anpassas för mobila enheter. Björn som representerar Västerås Golfklubb spelar just nu på Nordea Tour med målet att 2020 ta OS guld i Tokyo och inom 3 år vara etablerad på European Tour. På webbplatsen kommer du kunna följa Björn inför och under tävlingarna samt få träningstips och andra tankar om golf.
Karriären (Källa, golfdata Björn Hellgren)

Björn Hellgren har följande facit så här långt i karriären från tävlingar som registrerats i SpelarProfiler:
6 segrar på 113 tävlingar. För att vinna dessa 6 tävlingar har det krävts en snittscore om 69,63 slag, eller totalt -38 mot par. I snitt per vunnen tävling gick Björn Hellgren -6,33 i förhållande mot par. Segrarna har varit värda 147 000 kr.
Härutöver har det också blivit:
 • 5 andraplatser.
 • 1 tredjeplatser.
 • 22 övriga topp-10-placeringar
 • 22 placeringar inom 11-20
 • 37 övriga placeringar på rätt sida kvalgränsen
 • 20 missade kval Med 93 klarade kval på 113 starter är kvalprocenten sålunda 82.
 •   
Sammantaget har Björn Hellgren en snittscore om 75,39 slag, eller totalt 897 mot par.

Nya webbplatser

Vi har nu lanserat en del nya webbplatser,

golfvasteras.se
Med nio golfbanor och ett stort utbud av boende är Västerås ett perfekt val för golfresor. Oavsett om ni är ett litet gäng som är intresserade av en golfweekend eller om ni är ett företag som vill boka ett golfpaket finns det flera alternativ. På den här webbplatsen har vi samlat golfpaket från både hotell och golfbanor i Västerås.

vasterasskerikegolf.se
Västerås Golfklubb och Skerike Golfklubb har ett samarbete vilket gör att du kan spela helt fritt på två centrala banor! Banorna ligger inom 2-6 km från centrum. De har olika karaktärer - Västerås GK är en traditionell parkbana med ett klubbhusområde som inbjuder till social samvaro.

dynamictools.se
Dynamic Tools säljer emballeringsmaskiner och tillhörande förbrukningsmaterial som till exempel stålband och plastband.

vasterasgk.se
Vi har lanserat en ny webbplats till Västerås Golfklubb. Webbplatsen är gjord i wordpress med en responsiv design så att den anpassas för mobila enheter. I administrationen är det upplagt olika användare för bland annat restaurangen, golfshopen samt klubbens olika sektioner.

lobbybaren.nuVår ambition är att skapa en naturlig mötesplats för både besökare till och boende i Västerås. En mötesplats för varje tillfälle: after work med vänner, spontana arbetsmöten med kunder och häng med kollegor efter jobbet.

Trubadur i Västerås

Inget evenemang är för stort eller för litet för trubaduren Jankes Jönssons nysatsning Musik i Fokus. Företaget skräddarsyr proffsiga underhållningspaket som passar allt ifrån ledningsgruppsmötet till stortinget samt  jobbar med sveriges populäraste trubadurer, dousar, triosar, barpianister, originalband, coverband, showband och artister. Vi på webbyrån har tagit fram en ny grafisk profil och projektet har innefattat allt från logotype till webbplats.