HemVästeråsSport & nöjeResorIndustriMotorNäringslivHälsaWebbByggMediaStockholm

StockholmWebbkatalogen listar intressanta sidor inom ämnen som marknadsföring, sport och fritid från företag i Stockholm

Fakta om spanska viner

Spanien har med drygt 1 miljon hektar världens överlägset största vinodlingsareal, men hamnar ändå bara på tredje plats i produktionsvolym. I takt med att allt fler producenter, såväl stora kooperativ som mindre privata egendomar, investerat i modern utrustning och anammat moderna metoder har vinerna blivit allt bättre. Det mest kända gällande vin från Spanien är Rioja som är den största regionen. Se förslag på bra och billiga viner.

Det odlas en mängd olika druvsorter i Spanien, men det är bara ett tjugotal som svarar för nära 80 procent av vingårdsarealen. Spanjorerna själva hävdar att det finns cirka 600 skilda sorter – många är dock endast av lokal betydelse. Den gröna airén är, till ytan sett, världens mest odlade sort, och de blå tempranillo och bobal kommer på andra respektive tredje plats.

13 bra tips om städning


 1. Tänk städningen som i rutor
 2. Ta golven sist
 3. Använd fiffiga och oväntade städhjälpmedel
 4. Samla ihop sladdar och kablar
 5. Använd mycket krokar
 6. Håll torrt för att slippa smuts
 7. Skippa hårsprayen
 8. Använd aldrig skor inomhus
 9. Diska direkt – redan när maten puttrar
 10. Förbehandla fläckarna direkt
 11. Fixa till småsaker
 12. En kvart om dagen
 13. Utnyttja tiden när du städar

Läs mer om städtipsen här

Emballering

Vad betyder emballera?
packa in, slå in (för transport)

Antonymer: avemballera
Besläktade ord: emballage, emballering
Etymologi: Av franska emballer. Avlägsnare besläktat med svenska bal.
Användning: Används mestadels i industrisammanhang.

Vår webbyrå har skapat ett stort antal kampanjwebbar åt en kund som jobbar med maskiner och material för emballering. Att ha en kampanjwebb på en domän som innehåller ord som är relevanta för verksamheten är bra av flera anledningar.

Vad är bubbelplast?

Bubbelplast är en kraftig plastfolie med inbyggda luftbubblor, avsedd att användas som emballage. De typiska bubblorna har en diameter på cirka 1 cm. Bubbelplasten uppfanns av en slump i ett garage 1957. Amerikanen Alfred Fielding och schweizaren Marc Chavannes skulle göra en plasttapet med struktur som skulle vara lätt att ta bort från väggen. Försöket misslyckades, men de upptäckte att bubbelplasten kunde skydda ömtåliga föremål.

Källa: Sidan för Bubbelplast hos Wikipedia

Vad är Polyester?

Polyester är en typ av polymer som finns både som härdplast (i omättad form) och som termoplast (i mättad form). Kallas även esterplaster. Polyester används som harts tillsammans med armeringsmaterial som kolfiber, aramid- eller glasfiber i plastkompositer (båtbyggen, bilkarosser, flygplan med mera), som gjutmassa i produktionsindustrin och som konstfiber i textilier, kläder och kardborrband – ofta i friluftskläder (till exempel polyesterfleece), eftersom materialet har låg vattenupptagning, härdar snabbt, är relativt hållbart och anses bekvämt att bära. Polyester används även för att skapa att plastband med hög töjningsförmåga som används vid säkring av gods med bandmaskiner. Den höga töjningsförmågan kompenserar plastbandets lägre brotthållfasthet och gör det därmed möjligt att ersätta stålband med polyesterband. Polyester byggs upp av estermonomerer. Polyesterfiber började tillverkas för allmänheten i början på 1950-talet. Polyester är nu världens näst viktigaste tygmaterial efter bomull, och utgör 20 % av världsproduktionen.

Källa: Wikipedia (Polyester)

Öppet brev om produktmedia

Vi vill gärna berätta om det medieslag som vi är övertygade om att du och dina medlemmar kan minst om: Produktmedia. Söker man på detta ord på Sveriges annonsörers hemsida blir det noll träffar. Produktmedia - mer känt som presentreklam, reklamprylar, give-aways - har länge dragits med kommunikationsbranschens sämsta rykte.
Läs hela artikeln om produktmedia hos resume

Som all annan marknadsföring så är syftet med produktmedia att skapa synlighet för varumärket och få det att förknippas med positiva sammanhang.

Information om dr Demir

Alla operationer på Ilter Clinic utförs av dr Demir Ilter, legitimerad läkare med över 25 års erfarenhet inom kirurgi. Dr Ilter är medlem i de svenska, norska, isländska, turkiska och belgiska läkarsamfunden. Han är också medlem i International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) och European Society of Hair Restoration Surgery (ESHRS). Ilter Clinic är den enda kliniken som utför avancerad hårtransplantation enligt FUE Ilter Metoden.
RA-Bygg

Med stort byggmästarkunnandeverkar vi inom ROT-sektorn när det gäller kulturhus, sjukhus, skolor, kontor och liknande över hela Stor-Stockholm. Med vår flexibla organisation och kundnära relationer, korta beslutsvägar och stort engagemang är några av de fördelar som följer av att vara ett relativt litet bolag. Allt arbete skall genomföras med ledorden miljö, kvalitet, tid och ekonomi, vilket innebär ett högt kundvärde för beställaren samt ett gott och långsiktigt samarbete. Företagen grundades 1986 och är produktscertifierade enligt BF9K. Vårt kontor och lager är placerat i Stockholm.