HemVästeråsSport & nöjeResorIndustriMotorNäringslivHälsaWebbByggMediaStockholm

Sport och nöjeWebbplatser om sport, resor, nöjen och utrustning.

Webbplats om Orangeviner

Orange vin är både ett extremt gammalt och ett relativt nytt fenomen då den cirka 8000 år gamla metoden att göra vin nu åter blivit populär i samband med att naturviner fått ett uppsving. Orange vin är egentligen ett vitt vin som tillverkats enligt den metod som används för röda viner. Det vill säga att druvornas skal är med under jäsprocessen och på så vis bidrar med både färg och taniner.

I takt med att de orange vinerna blivit populärare på vinbarer världen över har även utbudet växt på systembolaget. De kan dock vara svåra att hitta då orange vin inte har någon egen kategori eller märkning i sortimentet.


Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering, eller SEO som det oftast förkortas efter den engelska benämningen, är den teknik som används för att få en webbplats att placeras sig så högt upp som möjligt i det listade resultatet vid sökning på Google, Bing och andra sökmotorer. SEO består av ett antal olika delar som vi listat här nedan. En och samma SEO-konsult kan utföra alla delar men oftast är fler personer inblandade om du köper in tjänsten från en seobyrå.


 • Teknisk SEO 
 • Strategier och inköp för länkbygge 
 • SEO-anpassning av innehåll 
 • On page SEO 
 • Off page SEO 
 • Analys av laddtider 
 • SEO-analys
 • Länkbyten 
 • Sökordsanalys

Ny hundblogg lanserad


En ny hundblogg har nu lanserat där det löpande kommer skrivas om det mesta som rör hundar. Allt från topplistor till tips om hundars säkerhet.

Jack russell terrier

Jack russell terrier är en hundras med ursprung i England men med Australien som officiellt hemland. Den är en terrier och grythund. Jack Russell terrier har gemensamt ursprung med parson russell terrier men är till skillnad från denna kortbent. Under 2000-talet har jack russell terriern blivit en av de populäraste hundraserna i flera länder.

Tax

Tax är en hundras från Tyskland. Den är en grythund och drivande hund, vanlig som sällskapshund. Taxen finns i tre hårlag och tre storlekar vilket ger nio varianter.

Jämthund

Jämthund är en hundras från Sverige. Den är en nordlig jaktspets vars främsta användningsområde är älgjakt. Den är Sveriges och Finlands vanligaste älghund och en av de populäraste hundraserna överhuvudtaget i dessa båda länder. Dess kärnområde var ursprungligen Jämtland och Härjedalen.

Border collie

Border collie är en hundras som ingår i gruppen vallhundar. Den kommer ursprungligen från Storbritannien, från gränsområdet mellan England och Skottland.

Cavalier king charles

Cavalier king charles spaniel är en hundras från Storbritannien. Den är en sällskapshund av typen brittisk dvärgspaniel.

Källor

Källa på hundbeskrivningar: Wikipedia

En blogg om emballering

Enligt Wikipedia är benämning på emballage..

emballage är en produkt tillverkad för att skydda, hantera, leverera och presentera en vara. Förpackning kan även syfta på arbetet med att förse varor med hölje. 

På den nystartade bloggen emballage.nu kan du läsa allt om emballage, förpackningar och transporter. Där får du som e-handlare tips på bra lösningar för dina transporter och hur du ska emballera dina produkter för att minska risken för att produkterna blir skadade under transporten. Du får också svar på några frågor som du funderat på. Till exempel nedanstående;


Maskiner för emballering

Fromms mål är att erbjuda högklassiga verktyg och material som tillgodoser våra kunders behov. Detta kräver att vi lyssnar noga på våra kunder och låter dem hjälpa oss i vår produktutveckling. Med egen tillverkning av maskiner och förbrukningsmaterial kan vi därför snabbt möta deras kunders behov.

Det familjeägda företaget bildades 1947 och har idag en omsättning på 150 miljoner Euro, har 700 anställda över hela världen i 25 dotterbolag i Europa, Nord- och Sydamerika, Sydafrika och Asien, och flera specialiserade partnerföretag och distributörer. Detta utgör en garanti för effektiv service och assistans till våra kunder. Traditionella värden som kontinuitet, oberoende och tillförlitliga kvalitetsprodukter styr den gemensamma företagspolicyn och står för företagets framgångar under årtionden.

Commo - En webbportal


Det finns många bra bloggar, men de kan svåra att hitta på egen hand. Du kanske söker mer inspiration till din egen blogg eller letar efter en ny favoritblogg.

Commo är ett register med svenska bloggar sorterade på ett antal kategorier. Idag är det 17233 anmälda och det ökar för varje dag som går.

Exempel på registrerade webbplatser


 • Webbtipset är en blogg med tips på bra webbplatser
 • Nyhetskontoret är en blogg där vi skriver nyheter inom ekonomi, kultur, nyheter, sport, välmående, hus och hem.
 • Mälardalen är en blogg om människor och företag i Mälardalen


Bra leverantör av arbetskläder

TriffiQ tillhandahåller tjänster och produkter inom två affärsområden: arbetskläder samt profilreklam. Fem engagerade delägare bidrar till att skapa en atmosfär där ambitionerna är höga. Vi nöjer oss inte med att vara väldigt duktiga, vi försöker vara konsekvent fantastiska. Genom att sätta ihop en personalstab med fingertoppskänsla för hantverket har vi lagt en genuint god grund. Det betyder att vi tar era önskemål på stort allvar genom hela arbetsprocessen: från kravspecifikation via produktion till leverans.

Några av de områden vi jobbar med är


Kundstocken representerar en bred bas av småföretag hela vägen till marknadsledande storkoncerner. Vi jobbar både med privata aktörer liksom offentlig sektor, företrädesvis i Mälardalen.

Abstrakt konst

Abstrakt konst, eller icke-föreställande konst, är konst som inte imiterar eller direkt skildrar den yttre verkligheten. Vissa begränsar termen till att gälla endast nonfigurativ konst, medan andra använder den om konst som inte föreställer något, men som har sitt ursprung i verkligheten. Abstrakt används ofta som ett ungefärligt begrepp om målningar som har ett mer eller mindre abstrakt utförande. Det ursprungliga motivet till en abstrakt målning, till exempel ett landskap eller ett stilleben, kan vara synligt eller utläsbart; de flesta kubistiska målningar är av det slaget. Svenska konstnärer vars måleri pekar emot en mer abstrakt konst kan vara Olle Baertling, Cathrine Öberg, Lennart Rodhe, Carl Kylberg och Ann Edholm.

Nygammal restaurang öppnar i Västerås

En nygammal restaurang öppnar i Västerås den 5 september då pråmen åter öppnar portarna eller vad man nu säger när det är en båt. Det var 10 år sedan den tidigare restaurangen stängde men med ny ägare och en restaurering så är Pråmen åter redo att ta emot hungriga matälskare.

Säkra plånböcker

Säkra plånböcker är de plånböcker som förhindrar att det går att avlyssna kortets RFID. Det finns ett antal olika fabrikat och modeller, till exempel Safe Wallet.

Radio-frequency identification (RFID) är en teknik för att läsa information på avstånd från transpondrar och minnen som kallas för taggar.
De billigaste och enklaste varianterna har en väldigt enkel uppbyggnad och de består endast av ett unikt nummer som de kan sända ut några decimeter. Detta är den vanligaste sort som används idag. I denna typ av RFID-transponder har man all information lagrad i en databas. Posten där informationen finns lagrad är bunden till det unika id-numret. Denna enklare typ motsvarar i praktiken vanliga streckkoder. I nästa prisnivå är taggarna lite mer avancerade och har ett inbyggt minne som går att skriva till flera gånger, men minnet är ganska begränsat.

Källa. Wikipedia (RFID)

MBF

I verktyget har MBF  samlat en mängd smarta och enkla funktioner som gör det möjligt för dig att få en enklare tjänst än vad traditionella förvaltare erbjuder. Genom att vi paketerat tjänsterna smartare och enklare så kan vi erbjuda mycket konkurrenskraftiga priser. Ni kan via onlineverktyget enkelt följa er förenings ekonomi, attestera fakturor och avisera era boende.

Några av funktionerna som finns i verktyget är:

MBF finns i från Örebro, Arboga, Kungsör i väster via Köping, Hallstahammar, Surahammar, Västerås, Enköping till Stockholm i öster.

Bra bandmaskiner

Om du ofta skickar stora paket så du har behov av att hålla ihop med plastband eller stålband så rekommenderar jag att du tittar på bandmaskin.nu eller dynamictools.se där det finns ett stort utbud av både bandmaskiner och de tillhörande banden. Maskinerna drivs antingen av tryckluft eller batteri.

En blogg om Västerås

På http://www.vasteras.n.nu/ finns det blogg med tips på ett antal bra företag inom ett stort antal branscher i Västerås. De är samlade i olika kategorier för att göra det enkelt att hitta det du söker. Titta in där och följ länkarna för mer information om respektive bolag. Kan även tips om webbplatsen nyhetskontoret som skriver aktuella nyheter om västerås med flera orter i Mälardalen.

Billig IP-telefoni

De fundamentala skillnaderna mellan IP-telefoni och traditionell telefoni är två: i traditionell telefoni används utrustning dedikerad för detta medan IP-telefonin utnyttjar Internet, eventuellt också datorer istället för telefoner, och i traditionell telefoni reserveras viss kapacitet för ett samtal (i trådtelefoni 56+8 kb/s) medan IP-telefonin använder den kapacitet som råkar finnas tillgänglig. Ett IP-samtal kan kopplas mellan två eller fler persondatorer ("softphone"). Det är också möjligt att använda speciella IP-telefoner eller en vanlig telefon som ansluts till IP-nätet via en adapter av något slag (vanligen lokalt) eller via telefoncentralen. Datatrafiken som samtalet genererar är måttlig och IP-telefoni är alltså mer eller mindre gratis, förutsatt att de som samtalar redan är direkt kopplade till Internet.

Komponentval

En viktig del i en produkts konstruktion är komponentvalet. Genom att utnyttja vår kompetens vad gäller komponenttillgång, prisbild och livslängd kan du säkerställa din produkts fortlevnad och tillverkning redan under konstruktion. Det och en hel del annat jobbar företaget Elektronik Mekanik med i Västerås.

Lobbybaren Mexican


Utbudet av restauranger i Västerås fortsätter att förbättras, det senaste tillskottet är egentligen inte en ny restaurang men Lobbybaren på Hotel Plaza har helt gjort om kvällskonceptet och kör nu vällagad mexikansk mat under namnet Lobbybaren Mexican. Mexikanska köket är stort, omfattande och kan sägas vara ett fusionkök med influenser från aztekisk mat, mayakök, europeisk mat, främst spansk och fransk samt influenser från Asien genom handelsrutten mellan Manila och Acapulco.

Webbplats till Ilter Clinic

Vår webbyrå har nu lanserat en ny webbplats åt Ilter Clinic. Webbplatsen är byggd i wordpress och kodad med en responsiv design för att fungera bra i både datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Ilter Clinic leder den på många sätt utvecklingen inom hårtransplanationer. Detta tack vare vår unika FUE Ilter Metod (FUE IM). Läkningsprocessen går snabbare och hårsäckarna kan även placeras tätare vilket ger ett snyggt utseende. Ilter Clinic är ensamma om att utföra avancerade hårtransplantationer enligt FUE Ilter Metoden.

Peer-to-peer-lån

Peer-to-peer-lånen tas via internet, där förmedlingsföretagen kopplar samman låntagare och utlånare. För utlånarna innebär lånen högre avkastning än på många andra håll, medan villkoren för låntagarna ofta innebär lägre räntor än hos banken. Den höga avkastningen i tillgångsklassen har också lockat banker och kapitalförvaltare att köpa eller lägga samman p2p-lånen i obligationer.

Att vi lånar pengar av varandra är ingenting nytt, långt innan banker fanns lånade vi av familj, vänner och bekanta. I takt med den tekniska utvecklingen minskar behovet av mellanhänder och människor med behov som kompletterar varandra kan istället mötas direkt genom marknadsplatser som till exempel Lendify. Genom en helt och hållet digital struktur med färre mellanhänder minimerar vi de kostnader som traditionella finansiella institut har. Det innebär lägre ränta för låntagare och högre avkastning för långivare.


Ny webbplats

Vår webbyrå har nu lanserat en ny webbplats åt Salong AQVA. Webbplatsen är byggd i wordpress och kodad med en responsiv design för att fungera bra i både datorer, surfplattor och mobiltelefoner. För att hålla startsidan så aktuell som möjligt hämtas ett flöde in med automatik från deras facebooksida.

Cathrine Öberg

Cathrine Öberg är en konstnär som arbetar med abstrakt konst i både akrylfärg och olja. Konstverken skapas i en speciell teknik som jag utvecklat. Silkespapper fästs på canvas med hjälp av vitfärg. När silkespappret och färgen torkat målar hon motiven på tavlan med lager på lager av färg. Varje lager måste torka noggrant emellan strykningarna. En tavla kan bestå av upp till 40 lager av transparent färg.

Abstrakt konst är konst som inte imiterar eller direkt skildrar den yttre verkligheten. Vissa begränsar termen till att gälla endast nonfigurativ konst, medan andra använder den om konst som inte föreställer något, men som har sitt ursprung i verkligheten. Abstrakt används ofta som ett ungefärligt begrepp om målningar som har ett mer eller mindre abstrakt utförande. Bakom all abstrakt konst ligger tanken att form och färg i sig själva kan påverka betraktaren, och en stor del av 1900-talets måleri och skulptur har strävat efter att, i likhet med musiken, vara utan föreställande innehåll. Källor och paralleller till den här sortens konst finner man i keramisk dekor, dekorativa mönster i handskrifter och konsthantverk, i islamisk konst, i stamskulptur samt i icke-realistiska inslag i europeisk konst, till exempel förenklade arkitekturbakgrunder i Fra Angelicos målningar.

Källa: Wikipedia (Abstrakt konst)

Västerås Lobbybar

Vi på webbyrån där jag är anställd har nu lanserat en ny webbplats till Hotel Plaza som ligger i Skrapan i centrala Västerås. Förutom 203 hotellrum har hotellet även en lobbybar, spa, matsal och Sky bar. Webbplatsen är byggd i wordpress och kodad med responsiv design för att fungera bra i både datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Förutom layout och produktion av webbplatsen kommer vi även hjälpa företaget med deras digitala marknadsföring i olika kanaler.

Hotellets Lobbybar är en naturlig mötesplats för både besökare till och boende i Västerås. En mötesplats för varje tillfälle: after work med vänner, spontana arbetsmöten med kunder och häng med kollegor efter jobbet. Vi erbjuder en barmeny med fokus på Tapasrätter

Festivaler i Edinburgh

Kulturellt är Edinburgh främst känd för Edinburgh Festival, trots att det egentligen är en serie av separata evenemang som löper från slutet av juli till början av september varje år. Den äldsta festivalen är Edinburgh International Festival som första gången hölls 1947. Den internationella festivalen koncentrerar sig på teaterproduktioner och klassiska musikframträden, med bland annat internationella regissörer och teaterbolag.

International Festival har under senare år minskat i både storlek och popularitet då Edinburgh Fringe startade. Edinburgh Fringe började som ett program med akter som har blivit en av världens största konstfestivaler i världen, med 1867 olika shower under 2006 på totalt 261 arenor. Komedi är idag det största inom Fringe-festivalen, med flera kända komiker.

Vid sidan av de stora festivalerna finns också Edinburgh Art Festival, Edinburgh International Film Festival, Edinburgh Jazz and Blues Festival, samt Edinburgh International Book Festival. "T on the Fringe", ett populärt musikevenemang under Fringe-festivalen, startade 2000, vilket ersatte de mindre Flux och Planet Pop-serierna. Tigerfest är en independentmusikfestival som gick samtidigt som Fringe 2004 och 2005, men flyttade till maj månad 2006.

Samtidigt som de stora sommarfestivalerna ockuperar den internationellt kända Edinburgh Military Tattoo på den öppna platsen framför Edinburgh Castle varje kväll, med orkestrar, föreställningar och som avslutas med fyrverkerier.

Edinburgh International Science Festival hålls varje år i april och är en av de populäraste forskningsfestivalerna i världen med flera erkända forskare och Nobelpristagare på plats i staden.

Källa: Wikipedia om Edinburgh

Hotel Plaza

Vi på webbyrån där jag är anställd har nu lanserat en ny webbplats till Hotel Plaza som  ligger i Skrapan i centrala Västerås. Förutom 203 hotellrum har hotellet även en lobbybar, spa, matsal och Sky bar. Webbplatsen är byggd i wordpress och kodad med responsiv design för att fungera bra i både datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Förutom layout och produktion av webbplatsen kommer vi även hjälpa företaget med deras digitala marknadsföring i olika kanaler.

Läs mer om Hotell Plaza Västerås på Tripadvisor

Tandläkare

Det finns en stor mängd olika tandläkare i Västerås. Här listar jag en del av dem.

Folktandvården finns inom alla kommuner i Västmanland och erbjuder tandvård till barn, ungdomar och vuxna. Ditt behov är utgångspunkten för den tandvård vi erbjuder. Det innebär att du ska ha möjlighet till regelbunden undersökning och behandling av dina tänder. Folktandvården erbjuder även Frisktandvård - fräscha tänder till fast pris!

Tandläkare Göran Lundell utför allmäntandvård. Det innebär att vi gör undersökningar, ger förebyggande behandlingar, gör lagningar och rotfyllningar samt behandlar tandlossning. Även tandutdragning, om det skulle bli nödvändigt. Till allmäntandvården hör även estetisk tandvård, och utförandet av olika typer av konstgjorda tänder, kronor, broar, proteser och implantat.

Tandläkarna  Andrén finns i Västerås och utför allmäntandvård av högsta kvalitet. Vi finns på Stora gatan 41 i Västerås, precis ovanför Ampere och restaurang Hongkong. Mottagningen finns på våning 4, och hiss finns i trapphuset. Vi vill att dina besök hos oss skall vara så behagliga som möjligt. Vårt mål är att kunna erbjuda dig den bästa tandvård du någonsin har fått och att göra det så att du känner dig delaktig, avslappnad och trygg hos oss.


Fastighetsservice i Västerås

LT Konsult Fastighetsservice i Västerås erbjuder professionell förvaltning och servicetjänster till privata- och kommunala- fastighetsmarknaden, bostadsrättsföreningar och samfälligheter. Ett heltäckande utbud av tjänster innebär att ni inte behöver upphandla, hantera och koordinera flera olika leverantörer som måste visas runt på plats, kvittera ut nycklar etc. Med oss som helhetspartner blir dessutom eventuella garantifrågor både tydliga och mycket mer hanterbara.


 • Fastighetsskötsel
 • Ekonomisk förvaltning
 • Fastighetsjour
 • Lokalvård
 • Larm & Säkerhet
 • Sanering
 • Maskintjänst
 • Snöröjning & Takskottning
 • Park & Markanläggning
 • Teknisk Förvaltning El & VVS