HemVästeråsSport & nöjeResorIndustriMotorNäringslivHälsaWebbByggMediaStockholm

NäringslivFöretagswebbplatser inom ett stort antal verksamhetsomräden.

Bredband i BRF:er

Att ha ett snabbt och stabilt bredband blir allt viktigare för landets bostadsrättföreningar och hyresvärdar. I en tid då allt fler använder digitala streamingstjänster som till exempel Viaplay, Netflix och HBO istället för de tradionella och linjära TV-kanalerna krävs det att fastighetes intern nät och internetförbindelse klarar av belastningen. Förutom att de boende vill ha bättre uppkopplingar kräver även fastighetstjänster för porttelefoner, tvättstugebokningar och förbrukningsövervakningar numera en internetuppkoppling. Tillsammans gör kraven att stabilitet och service är oerhört viktiga vid valet av leverantör för ert fastighetsbredband. Se därför till att välja en leverantör som har lokala tekniker i den ort där fastightens finns för att de snabbt ska kunna rycka ut och avhjälpa fel.

Behandling med Botox

Botulinumtoxin A är ett naturligt förekommande protein som i vardagligt tal kallas botox. Vid en botox-behandling injiceras små doser precis under huden för att få musklerna att slappna av och rynkor minskas eller helt slätas ut.  Botulinumtoxin används i en mycket försvagad form under namnen Botox. Ett annat vanligt medicinskt användningsområde är vid behandling av dystoni, det vill säga olika tillstånd med sjukligt ökad muskeltonus.

Traktens Bästa

Traktens Bästa är en portal för småföretag inom turistnäringen i Mälardalen och Bergslagen som drivs av Västeråsföretaget Shop-in-a-box. Portalens medlemmar är bland annat gårdsbutiker, vandrarhem, lantgårdar, caféer och värdshus. Det är dyrt och inte alltid lätt för ett litet företag att marknadsföra sig. Därför finns traktens bästa. Tanken är att fler blir starkare. Tillsammans kan vi samordna marknadsföring, skapa nätverk och diskussionsforum. Webbplatsen har runt 3000 unika besökare varje månad. Sidan har optimeras för sökmotorerna vilken gör att många som söker efter vandrarhem, gårdsbutiker och andra relaterade ord kommer till webbplatsen. Vi har även länkar från många av kommunerna i länet samt flera andra reseportaler.

Skönt att slippa städa

Att städa hemma tycker väldigt få är roligt och det är väl därför ihop med rut-avdraget som hemstädning blivit väldigt populärt.

13 bra tips om städning

 1. Tänk städningen som i rutor
 2. Ta golven sist
 3. Använd fiffiga och oväntade städhjälpmedel
 4. Samla ihop sladdar och kablar
 5. Använd mycket krokar
 6. Håll torrt för att slippa smuts
 7. Skippa hårsprayen
 8. Använd aldrig skor inomhus
 9. Diska direkt – redan när maten puttrar
 10. Förbehandla fläckarna direkt
 11. Fixa till småsaker
 12. En kvart om dagen
 13. Utnyttja tiden när du städar
Om du ändå inte vill städa ¨å egn hand finns det ju ett stort utbud av städfirmor  som gärna hjälper dig med din städning i hemmet.

  Gammelstilla

  Precis som Gammelstilla omsveper dig med sitt lugn och berör dina fem sinnen, vill vi också att hennes whisky skall beröra dig. Allt från det porlande ljudet när de ädla dropparna lämnar sin flaska och landar i glaset till den färg hon ger sin livets dryck. Upplevelsen skall vara total.

  Gåvobloggen

  Gåvobloggen är en blogg med tips om gåvor och presenter. Här hittar du det mesta för att vara förberedd för kalas och andra fester.

  Onlineverktyg för BRF

  Med Grunden kommer ni snabbt igång och kan inkassera hyror och avgifter. De boende kan välja att betala via autogiro, e-faktura eller så får de en pappersfaktura – de väljer själva. Kompletterat med E-attest /Leverantör får ni både kontroll på inkommande och avgående betalningar. Ett e-postmeddelande talar om när en faktura finns för attest och med några få knapptryckningar så skickas fakturan för betalning. Via statistikrapporter kan ni följa hur mycket och till vem ni betalt.
  Läs mer om MBF:s Onlineverktyg för BRF:er

  Plast

  Information om plast
  Plast är ett samlingsnamn för en stor grupp halvsyntetiska eller syntetiska material som används inom allt från bilindustrin och medicinsk teknik till förpackningar. Plast består huvudsakligen av en eller flera polymerer som blandats med tillsatser. En polymer är en stor molekyl som består av många små identiska molekyler som bundit ihop för att skapa en lång kedja. Dessa små upprepande molekyler kallas passande för monomerer. Med undantag av silikoner består polymererna av organiska föreningar. Genom att variera vilka tillsatser som används och vilken typ av monomerer och hur lång polymerkedjan är kan man få fram en mängd olika typer av plast med många olika användningsområden. Detta, tillsammans med att plaster blir enklare och enklare att återvinna har resulterat i att plast blivit en oumbärlig del av dagens samhälle.

  Källa: Wikipedia (plast)

  Information om Polyester
  Polyester är en typ av polymer som finns både som härdplast (i omättad form) och som termoplast (i mättad form). Kallas även esterplaster. Polyester används som harts tillsammans med armeringsmaterial som kolfiber, aramid- eller glasfiber i plastkompositer (båtbyggen, bilkarosser, plastband, flygplan med mera), som gjutmassa i produktionsindustrin och som konstfiber i textilier, kläder och kardborrband – ofta i friluftskläder (till exempel polyesterfleece), eftersom materialet har låg vattenupptagning, härdar snabbt, är relativt hållbart och anses bekvämt att bära. Vanliga polyestrar är till exempel polyetylentereftalat (PET) och ortoftalsyrapolyester medan isoftalsyrapolyester används när en mer kemikalieresistent plast behövs i till exempel tankar och rörkonstruktioner. Polyester byggs upp av estermonomerer. Polyesterfiber började tillverkas för allmänheten i början på 1950-talet. Polyester är nu världens näst viktigaste tygmaterial efter bomull, och utgör 20 % av världsproduktionen.

  Källa: Wikipedia (Polyester)
  Pressrum

  Med en bakgrund i journalistik och web, kom grundarna med idéen att skapa en plattform som skulle öka engagemanget mellan företag och deras viktigaste opinionsbildare, som journalister bloggare och andra ledande påverkare. Deras mål var att få tillbaka relationer i PR. Företag borde kunna skapa och dela information, och få ökad exponering av relevant information - på sina egna villkor. Oavsett om den ökade exponeringen kom till företagets egna webbplats eller andra kanaler skulle Mynewsdesk alltid vara källan. Det är en idé som tydligt syns i den pågående förändringen i PR branchen - från att trycka på information till att dra in intresserade. Eller som vi ser det: Det är dags att lämna Excel-PR.

  Vad är P2P Lån?

  P2P lån innebär att privatpersoner lånar pengar direkt av varandra istället för av en bank som är det historiskt sätt vanligaste sättet att låna pengar. För att sköta administrationen av lånen mellan personer som inte känner varandra används oftast en mellanhand som till exempel svenska Lendify.

  "Peer-to-peer-lån har vuxit exponentiellt under de senaste åren. När institutionella investerare kommit in har värdepapperisering blivit en allt viktigare form av finansiering. Inför hotet av en försvagad finansmarknad är många investerare oroliga att peer-to-peer-lånesektorn ska finnas bland de första som känner av problemen", skriver Morgan Stanley i en analys av tillgångsslaget." Källa: DI

  TESTA NU: KAMPANJKOD HOS LENDIFY – FÅ 500 KR EXTRA ATT INVESTERA

  Metoder för hårtransplantationer


  Det finns ett antal olika metoder för hårtransplantationer.

  Hårlyft
  En elastisk silikonplatta med titanhakar opereras in. Silikonplattan drar ihop sig vilket gör att den hårbärande huden sakta töjer ut sig, precis som när man går upp i vikt. Huden som finns mellan hakarna komprimeras däremot precis som när man går ner i vikt. Efter cirka 30 dagar tas plattan bort. Operationen genomförs med lokalbedövning.

  Microplus
  En metod som innebär transplantat ned till ett hårstrå.

  FUE
  FUE (Follicular Unit Extraction) är ett sätt att transplantera hårsäcksgrupper som tas från ett givarområde och flyttas en i taget. Ingreppet sker utan skalpell och inget behöver sys. Det går att transplantera upp till 8 000 hårsäcksgrupper (ca 17 600 hårstrån) med FUE. Under en operation är maximalt antal hårsäckar som kan flyttas mellan 2000-3500 hårsäckar beroende på diametern som kirurgen använder vid operationen.

  Källa: Wikipedia


  Nu börjar det närma sig dagen för min andra FUE  HT. Jag har bestämt mig för att även denna gång låta Teamet på Ilter Clinic utföra den, jag var extremt nöjd vid förra operationen och för mig är det de självklara valet. / Göran

  Ny tjänst för bostadsrättsföreningar

  I MBFOnline har vi samlat en mängd smarta och enkla funktioner som gör det möjligt för dig att få en enklare tjänst än vad traditionella förvaltare erbjuder. Genom att vi paketerat tjänsterna smartare och enklare så kan vi erbjuda mycket konkurrenskraftiga priser. Ni kan via MBFOnline enkelt följa er förenings ekonomi, attestera fakturor och avisera era boende. En smartare tjänst, helt enkelt!

  Möhippa och svensexa - har du vänner som ska gifta sig och nu är det dags för den stora festen?
  Inget bröllop är komplett utan möhippa eller svensexa. Det är ett gyllene tillfälle att samla gamla gänget till en sista fest på stan.
  Men det kan vara en hel del pyssel med att få till den perfekta festen. Då är det bra att ta hjälp från kunnigt folk, t ex Catbar som har stor erfarenhet av att ordna både möhippor och svensexor.
  Men vad kommer ordet svensexa ifrån? Jo Sven det syftar till en ung ogift man och sexa betyder lättare måltid som börjar vid sextiden på kvällen.

  Catering

  Tänk så skönt att slippa stå och laga mat i flera dagar, men ändå bjuda in några vänner, kunder eller kollegor. Catbar i Stockholm erbjuder godaste plockmaten -  Fingerfood, Cocktailsnacks, Mingelmat – mat som både mättar och är lätt att käka på utan att behöva duka upp matbord. Ofta blir det lite billigare än att bjuda på en trerätters middag och alla kan hitta flera rätter som de tycker om.
  Beroende på årstid, tema, antal gäster och dina egna önskemål förstås – så har Catbar olika förslag på vad som kan passa att bjuda på.


  Köpa konst online

  Intresserad av att köpa konst? Cathrine Öberg har konstverk i flera storlekar och format men de flesta är 90 cm * 90 cm eller 100 cm * 80 cm. Lagom stort för att passa ovanför soffan och ge ditt hem det där lilla extra. Konstverken är ofta abstrakta, figurativa eller landskap, du väljer själv vad du vill se i tavlorna.
  Maila mig på cathrine.oberg@hotmail.com eller ring +46 709-814689 så bokar vi tid för visning i min ateljé.

  Tavlor av silkepapper och färg


  Vill du ha något vackert på din vägg, kolla in Cathrine Öbergs tavlor som är skapade av canvas, silkespapper, akrylfärg och oljefärg.
  Tavlorna målas i lager på lager och får torka emellan, detta gör att färgerna lyser igenom och nya spännande nyanser visas.
  Tekniken att arbeta med silkespapper gör varje tavla unik. Sugen på att prova själv? Fäst silkespappret på canvas med vit färg, låt torka och måla sedan vitt igen. Nu har du grunden klar och kan arbeta vidare med de färger du väljer att använda, olja eller akryl.
  Lycka till!

  Vill du ha det nymålat och vårfräscht hemma?

  Henrik Lång är en av Västerås bästa målare med mångårig yrkesvana inom branschen. Med 25 verksamma år som målare i främst Västerås med omnejd har han skapat sig en gedigen kompetens och är ett känt namn inom måleribranschen. Både företag och privatpersoner har anlitat Henrik och är mycket nöjda med sina nymålade väggar, tak och fönster.

  Fastighetsförmedling i Florida och Frankrike

  Netlife Marketing guidar dig som vill köpa eller hyra bostad i Naples, Florida och på Franska Rivieran från Monaco till Menton. Genom ett nära samarbete med utvalda fastighetsmäklare erbjuder de förstklassig och personlig service.
  Åsa Gröttheim driver Netlife Marketing. Hon startade verksamheten för att hjälpa människor genom den snåriga hus- och lägenhetsmarknaden utomlands. Det tar tid för den som gör allt på egen hand. Åsa köpte själva ett hus i Naples, Florida, 2012 och en lägenhet i Menton, Frankrike 2014. Jag har valt ut de områden som är mest intressanta för skandinaver tillsammans med mäklarna på plats.
  Hennes arbete underlättar och göra processen enklare för dem som vill köpa eller hyra en bostad mellan Monaco och San Remo, liksom i Naples, Florida.

  Typer av tequila

  I enlighet med den officiella mexikanska standarden för tequila finns det två kategorier av tequila:
  • Tequila – Kallas även ibland för mixto och måste bestå av minst 51 % juice från tequilaagave. Resten av juicen kommer vanligtvis från majs eller sockerrör. Det står dock oftast inte mixto utan enbart 'tequila' på märkningen av flaskan.
  • Tequila 100 % agave – Måste bestå av 100% juice från tequilaagave. Det står oftast 'Tequila 100% de Agave' eller 'Tequila 100% puro de Agave' (vissa producenter lägger även till ordet 'Azul' efter ordet agave).
  Inom båda dessa kategorier finns det fem olika typer av tequila:

  • Blanco ("silver") – olagrad vit tequila
  • Oro ("guld") – olagrad tequila som innehåller syntetiska färg- och smakämnen för att den ska likna lagrad tequila (i praktiken finner man ingen tequila 100% agave av denna typ utan är nästan alltid tequila mixto).
  • Reposado – lagrad på ekfat i minst 2 månader men mindre än 1 år.
  • Añejo – lagrad på ekfat i minst 1 år men mindre än 3 år (på fat med en maximal kapacitet på 600 liter).
  • Extra/Ultra añejo – lagrad på speciella ekfat i minst 3 år (på fat med en maximal kapacitet på 600 liter). Detta är en ny kategori som infördes i mars 2006.

  Nicklas Lidström satsar på Fastigheter

  Pia på BildN har gjort ett porträtt och reportage för Fastighetstidningen på vår egen hockeyhjälte i Västerås, Nicklas Lidström

  – Vi kan ta båten dit. Eller vattenskotern, säger han och skrattar där vi står på bryggan när fotografen Pia Nordlander ger honom direktiv. Nicklas ställer sig vant i rätt position. Det är inte första gången.

  Läs hela inlägget på deras fotoblogg

  Snart dags för poolbad

  Även om det just nu är kallt ute är det snart dags för poolbad igen. Om du planerar att skaffa en swimmingpool kan det vara bra att redan nu börja tänka på att starta projektet. Om du vill vill kunna njuta åter runt kan du antingen montera ett pooltak eller skaffa ett spabad eller bastutunna.

  Skottland

  Whiskyresor till Skottland

  Whisky är en av mina favoritdrycker, helst ska den avnjutas tillbakalutad i en fåtölj framför en öppen spis.  Jag dricker de flesta sorters whisky men favoriten är en len skotsk singelmalt. Favoritsorterna är Glengoyne, Glenmorangie och Old Pulteney.  En av mina bästa vänner äger resebyrån Skottlandsresor som arrangerar whiskyresor till Skottland och jag har varit med på ett flertal resor för att prova ut nya resmål. En whiskyresa kan vara en resa där man man bara dricker whisky och besöker destillerier men går även bra att kombinera med andra aktiviteter. Jag skriver även om whisky och whiskyresor i min blogg.  Whiskyresor till Speyside
  Ett unikt tillfälle att följa whiskyns väg från hur de viktiga faten tillverkas till själva produktionen och till slut får vi en inblick i hur bl a kopparpannor handknackas. Hela resan arrangeras i ett samarbete med Pernod Ricard, vilket innebär att vi får lite utöver det vanliga... 


   

  Bilparkering


  Parkering- Friends i Solna

  Möjligheten till att hitta en parkering vid Friends Arena är än så länge rätt begränsad. För tillfället rekommenderas att välja alternativa färdmedel i samband med besök till Friends Arena.

  Biltvätt i Punk
  Allt fler biltvättar och bilverkstäder gör det nu bekvämare för sina kunder. Det kan var allt från att som vid parkeringarna vid Arlanda flygplats få bilen servad under din utladsresa till att få den tvättad under tiden du handlar.

  Parkering nära globen
  Det finns en del alternativ för dig som letar efter en parkering nära globen i Stockholm. I Globens parkeringshus finns det 1500 parkeringsplatser uppdelat på två fräscha inomhusgarage med moderna parkeringssystem och övervakning. Nackdelen med Globens parkeringshus är dock att det i samband med stora evenemang blir lång väntetid för att komma ut.

  Arlanda Parkering
  Ska du ut och resa från Arlanda flygplats och letar efter en långtidsparkering finns det rätt många alternativ
  De fyra stora alternativen på långtidsparkering vid arlanda förutom de som drivs av flygplatsen är Benstockens parkering, Lindskrogen,  Måby Park Arlanda och Flygplats parkering Arlanda. Ska du flyga från Arlanda och planet går tidigt på morgon eller sent på kvällen kan en bra idé vara att bo på något hotell som även erbjuder långtidsparkering.

  Parkering i Köpemhamn vid Kastrup
  Parkera billigt på Köpenhamns flygplats Kastrup. Om du ska resa och vill boka parkering på Kastrup,  Du får rabatterat pris på parkeringen, om du bokar via flygplatsens webbsajt.

  Parkering vid Sturup i Malmö
  Det finns flera olika alternativ på parkering vid Malmö flygplats, mer känd som Sturup.

  lekland


  Svenska lekland är en samlingsplats där vi jobbar med att lägga in samtliga svenska lekland samt andra platser som kan vara intressant för barnfamiljer som till exempel äventyrsbad, djurparker och lekparker.